Proizvođačima povrća i cvijeća u zatvorenim prostorima nudimo:

1. Zamagljivači za zaštitu od bolesti i štetnika

Zamagljivanje je kvalitetniji i ekonomičniji oblik zaštite od prskanja. Većina naprednijih poljoprivrednih zemalja prešle su na ovaj oblik zaštite s zamagljivačima ili prskalicama visokog tlaka.
Prednosti zamagljivača:

  • Puno bolje prekrivanje lista što znači veću kvalitetu zaštite
  • Rad bez prisustva čovjeka, jer se on programira pomoću tajmera ili mikroprocesora. To omogućava veliko smanjenje troškova i puno jeftiniju proizvodnju
  • Manje zagađivanje tla i okoliša, jer nema kapanja sa lista
  • Zamagljivači rade s jednog mjesta jer imaju veliki domet (60m) i vrlo su jednostavni za rukovanje i održavanje

Predlažemo slijedeće modele:

Slika Modeli Slika Modeli
F20, F21, F22 i F23 F30
F24 – za fumigaciju F40

Aplikacija pesticida koja se vrši raznim tipovima prskalica ćije kapljice cure sa lista veliki su ekološki i zdravstveni problem.
Prema nekim ispitivanjima i do 50% takvih kapljica završi u tlu.
Kroz nekoliko godina tlo je puno ostataka pesticida iz kojeg bilje uzimaju hranu.

Neke EU zemlje koje povećano pažnju posvećuju ekologiji i zdravstvenoj ispravnosti hrane zabranile su primejnu prskalica niskog pritiska jer su njihove kapljice u pravilu veličine iznad 300 mikrona i vrlo lako cure sa lista

2. Evaporatori za sumpor

Za dezinfekciju plastenika i suzbijanje Pepelnice

Koriste se za dvije osnovne namjenje – dezinfekcija plastenika između dvije proizvodnje i za suzbijanje Pepelnice na povrću i cvijeću. I do 80% svih bolesti u zatvorenom prostoru su gljivičnog podrijetla.
Za uništenje njihovih spora nema pouzdanijeg oblika od plinovitog stanja sumpora, kao i kod suzbijanja napada Pepelnice na povrću i cvijeću.
Održavanje higijene zaštićenog prostora (plastenika i staklenika) dezinfekcijom je najvažnija mjera u plasteničkoj proizvodnji. Samo plinovito stanje sumpora može doći do svih mjesta gdje se nalaze spore gljivičnih bolesti, a one čine i do 80% svih bolesti.